Geplaatst op Geef een reactie

USB-C kabels voor de iPhone 15

iPhone 15

USB-C kabels voor de iPhone 15

De iPhone 15 is net op de markt en heeft eindelijk een USB-C poort. Dit brengt veel nieuwe mogelijkheden voor het aansluiten van andere apparaten op jouw telefoon. Wel betekent het dat er nieuwe kabels aangeschaft moeten worden. Het verschilt per apparaat wat de USB-C poort kan. Dit geldt ook voor de nieuwe iPhones. Het is belangrijk om goed te weten welke kabels wel en niet samengaan met Apple’s laatste telefoons. Maar waar moet je precies op letten bij het aanschaffen?

Let daarom goed op met welke functionaliteit je wilt halen uit je kabel.  Controleer daarom altijd of de volgende eigenschappen van de kabel overeenkomen met jouw wensen:

– Snelladen
– Video overdracht
– Datasnelheid
– Stevigheid en duurzaamheid

Wij hebben hier onder een aantal product aanbevelingen op een rijtje gezet.

iPhone 15

Opladen (snelladen)

Uiteindelijk is de primaire functie van de USB-C poort op de iPhone het opladen van het apparaat. De iPhone 15 ondersteunt snelladen bij adapters vanaf 20W. Wij verkopen 20W laderblokjes en USB-C oplaadkabels.  We verkopen deze zowel los als in een voordeelbundel.

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben door de capaciteiten van USB-C snelladen tot 30W mogelijk kunnen maken. Als je dus gebruik wilt maken van nóg sneller laden, hebben wij deze laders in een bundel te koop. Let op dat dit de 30W laders dus geen zin hebben voor de normale iPhone 15!

Tip: wij verkopen ook een verstevigde (zwarte) USB-C oplaadkabel die langer meegaat!

Externe beeldschermen en dataoverdracht

De iPhone 15 ondersteunt het verbinden van een extern scherm via de USB-C poort. Je hebt hiervoor een USB-C kabel nodig die minstens USB3.1 en video overdracht ondersteunt.

Wij verkopen verstevigde kabels die met een snelheid van 10Gbit/s videosignalen ondersteunen. Deze kabels kun je dus ook goed gebruiken om snel bestanden over te zetten van jouw iPhone op andere apparaten. Ook betekent dit dat een scherm tot 4k@60Hz aangelosten kan worden. Let wel op dat het scherm van de iPhone gespiegeld wordt.

Onze kabels gaan lang mee en kun je ook gebruiken als gewone oplaadkabel. We hebben 4 varianten zodat je kan kiezen welke lengte het best bij jou past.

Als jij een HDMI of DisplayPort scherm hebt, kun je deze ook verbinden. Dit kan je doen door middel van een USB-C adapterkabel. Hieronder staat onze selectie van kwalitatieve HDMI, DisplayPort en mini DisplayPort adapterkabels.

Liever een adapter i.p.v. een adapterkabel? Die verkopen wij ook!

Overige kabels

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk hier ons hele assortiment aan adapters en kabels.

Kom je er niet uit?
Stuur ons dan een berichtje en dan helpen wij je graag verder!

Je kunt ons mailen op info@usb-c-adapters.nl of via WhatsApp zakelijk op nummer +31642391958

We proberen altijd lekker snel te reageren!

Geplaatst op 4 reacties

Wat is nu het verschil tussen USB-A en USB-C?

USB-C de opvolger van USB-A

Bijna iedereen is wel bekend met de vertrouwde rechthoekige USB-A (oftewel Universal Serial Bus)  aansluiting.   Al jaren worden hiermee muizen, toetsenborden, harde schijven, USB-Sticks en vele andere randapparatuur verbonden met haar of zijn computer of laptop.

Sinds een paar jaar heeft ook USB-C zijn intrede gedaan. De MacBooks zijn er al standaard mee uitgerust. Nu zie je ook dat andere fabrikanten hun devices uitrusten met USB-C aansluitingen.

Maar wat is nu het verschil tussen USB-A en USB-C?  Wat schieten wij er nu mee op? Dat zetten we in dit artikel  kort op een rijtje.

Overzicht USB-A aansluitingen

USB-A overzicht

 

 

 

 

 

 

De USB type A is de bekendste van alle soorten USB.  Veelal in de volksmond “USB3” of “USB3.0” genoemd. De poort is een rechthoek en heeft een witte (2.0) of blauwe (3.0)  bovenkant. De USB type A heeft drie varianten, namelijk USB-A 2.0, USB-A 3.0 en USB-A 3.1.

De 2.0 versie van USB is heeft de langzaamste data-overdracht, namelijk 480 Mbit/s. Doordat deze kabel maar 4 aders bevat is de snelheid veel lager dan de 3.0 versie van USB-A. Deze 3.0 versie heeft namelijk een snelheid van 5 Gbit/s. Dat komt omdat deze USB 10 aders bevat in plaats van 4 zoals zijn voorganger. USB-A 3.1 is zelfs nog sneller, deze heeft een data-overdracht van wel 10 Gbit/s! Voor USB-A poorten zijn er vele adapters om bijvoorbeeld HDMI, VGA, Ethernet en andere apparatuur te koppelen. Klik hier voor een overzicht.

 

USB-C de nieuwe standaard

 

USB type C, ofwel USB-C, is de upcoming standaard voor aansluitingen en  opladen van Laptops, Computers, Tablets en Smartphones.  Anders dan de USB type A en B heeft USB-C geen boven of onderkant.

Het grootste verschil tussen USB-C en andere types USB is de snelheid van data-overdracht. De eerste generatie USB-C heeft een snelheid van 5 Gbit/s  (USB-C gen. 1) en de tweede generatie heeft 10 Gbit/s (USB-C gen. 2).  Met Thunderbolt 3 kan  zelfs een snelheid worden gehaald 40Gbit/s!

Per device verschilt het wat een USB-C poort kan!  Het kan bijvoorbeeld een beeldscherm aansluiten, opladen en dataoverdracht ondersteunen. Het kan dus alleen wel zo zijn dat jouw USB-C poort slechts maar 1 functie ondersteunt.  Zoek in je manual op of Video, Opladen en welke datasnelheid wordt ondersteunt.

Omdat USB-C nog nieuw is zijn er gelukkig veel adapters die je oude  USB-A toetsenbord , harde schijf, scherm, etc kunnen aansluiten op je nieuwe laptop of MacBook. Klik hier voor een overzicht met USB-C adapters.

 

 

Hoe zit dat met Thunderbolt 3 en USB-C?

Thunderbolt 3 is de ultieme versie van USB-C. Het is het alles-in-één-pakket. Thunderbolt 3 is standaard uitgerust op  jouw MacBook en de nieuwst IPad.

Bij elke Thunderbolt 3 poort zitten dus gegarandeerd verschillende functies inbegrepen zoals:

  • Gegevensoverdracht tot wel 40 Gbit/s
  • Ondersteuning voor 2x 4K UltraHD beeldschermen
  • Opladen van het hoofdapparaat
  • Video output van HDMI, DVI, DisplayPort en VGA

Dat is niet niks en momenteel is daarom de Thunderbolt 3 een van de beste USB-C interfaces tegenwoordig.

 

Geplaatst op 13 reacties

Beeldscherm aansluiten op USB-C poort van Windows Laptop

“Kan ik een beeldscherm aansluiten op de USB-C poort van mijn Windows Laptop?”, is een vraag die wij regelmatig krijgen bij USB-C-adapters.nl. Het antwoord op deze vraag vergt wat extra uitleg. De vraag naar USB-C docking stations is afgelopen maanden verdrievoudigd. Deze docks maken het mogelijk om beeldschermen, muis, toetsenborden, externe schijven etc. via één kabel aan te sluiten op je laptop of MacBook. Superhandig voor thuiswerken of een flexibele werkplek.

Meer en meer Windows laptops worden daarom ook voorzien van een USB-C aansluiting. Hiermee wordt tevens een snelle dataoverdracht van minimaal 5Gbit/s gegarandeerd. Echter, opladen en output voor beeldschermen (Aangeduid als DisplayPort) zijn niet standaard aanwezig. Hier kom je pas achter door dit op te zoeken in de manual van de laptop. Vaak staat dit aangegeven in het begin van de handleiding bij de beschrijving van aansluitingen en knoppen. De benaming die hiervoor wordt gebruikt bij de beschrijving van de USB-C poort is “DisplayPort”. Een enkele keer kom je de term “ALT-DP mode” tegen. Als deze termen er niet bij staan, dan is het vrij zeker dat je op de laptop geen beeldschermen kan aansluiten via USB-C.

USB-C of Thunderbolt 3

 

Een enkele laptop heeft Thunderbolt 3. Thunderbolt 3 is standaard op alle nieuwere MacBooks. Thunderbolt 3 heeft dezelfde fysieke connector als USB-C maar ondersteunt altijd 40Gbits/, Opladen én aansluiten van beeldschermen.

Dus met een MacBook met een thunderbolt 3 aansluiting ben je altijd verzekerd dat een USB-C hub al deze functies ondersteunt.

 

DisplayPort of Thunderbolt 3 is dus nodig om beeldschermen aan te sturen over een USB-C Poort. Wanneer de laptop dit ondersteunt kan je een brede range van USB-C-Adapters, Hubs of docking stations koppelen die voorzien zijn van een HDMI, VGA, DVI of Displayport ingang. Voor een compleet overzicht van standaard USB-C of Thunderbolt adapters klik hier.

Als DisplayPort niet aanwezig is in de laptop, dan kan je dus geen beeldschermen koppelen met de standaard USB-C Adapters, hubs of docking stations.

USB-C adapters met DisplayLink

Gelukkig zijn er enkele USB-C Docks die DisplayLink kunnen toevoegen aan windows laptops. Vooral als je probleemloos wilt multi-tasken op meerdere externe beeldschermen tegelijk, is dit type USB-C docking station een “must “voor zelfs elke Windows laptop met USB-C.

Een professionele oplossing is bijvoorbeeld de USB-C Universal Docking Station met Dual 4K Display voor laptop.

  • Kan worden worden aangesloten op zowel de USB-C of de USB3 poort van de Laptop (kabels worden meegeleverd)
  • Ingangen voor 4 x USB3, 2 x HDMI, 2 x Display, Audio, Microfoon en Ethernet
  • Displaylink drivers voor 2 x 4K@60z
  • Multi-tasking op drie verschillende schermen tegelijk
  • Laptop blijft zijn eigen voedingsadapter gebruiken.

Deze Universeel Dock kan je dus gebruiken met alle Laptops die een USB3.0 of USB-C poort hebben. Ongeacht of de USB-C poort DisplayPort ondersteunt.

Voor een volledig overzicht van Displaylink Docking stations klik dan hier
Mocht je nog vragen hebben zijn we ook goed bereikbaar via Whatsapp op +31 6 42 391958.

Geplaatst op Geef een reactie

Top 5 Best Verkochte USB-C Adapters en Hubs van 2023

MacBook 16 inch heeft zes usb-c thunderbolt 3 poorten
Wat is de beste USB-C Adapter, bijvoorbeeld voor je nieuwe MacBook?

 

De overgang naar USB-C en Thunderbolt 3 en Thunderbolt 4 zorgt ervoor dat we over een aantal jaar allemaal dezelfde poort kunnen gebruiken. Of je nu een MacBook, Laptop,  iPhone of Android gebruikt. Echter is het zo dat de implementatie soms sneller gaat dan je eigenlijk zou wensen. Wanneer je een nieuwe product koopt wil je natuurlijk dat je deze gewoon in combinatie met je oudere producten kunt blijven gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een beeldscherm aan wilt sluiten aan je laptop of Macbook.
USB-C-Adapters.nl is dé specialist op het gebied van USB-C en Thunderbolt 3. Wij bieden tal van oplossingen aan op het gebied van deze nieuwe standaardisering. Maar welke adapter gebruik je nu precies voor welke doeleinden? We hebben een nieuwe top vijf samengesteld. Hierin vindt je vijf USB-C en Thunderbolt 3 accessoires waardoor je nog steeds kunt blijven genieten van je oudere apparatuur in combinatie met je nieuwe apparatuur.
Deze top vijf met de best verkopende USB-C adapters zijn tevens geschikt voor Thunderbolt 3 en 4, hierdoor kun je deze accessoires ook zeker met je MacBook of laptop  gebruiken.

⚡ Wat zijn de beste USB-C Adapters en Hubs van 2023? ⚡

 

#1 – De 9-in-1 USB-C Adapter met HDMI & VGA van Levin

Dé Alles-in-1 met maar liefst 9 poorten

Deze Pro onder de USB-C hubs heeft maar liefst negen poorten. Met onder andere een HDMI en een VGA aansluiting kun je gemakkelijk 1 externe beeldscherm blijven aansturen of film kijken op hoge kwaliteit. Daarnaast biedt deze USB-C en Thunderbolt 3-hub ook drie aansluitingen voor USB 3.0 waardoor je ook drie externe apparaten kunt aansluiten op je computer. Maak je veel foto’s? Dan is er zelfs nog een extra handigheidje aan deze USB-C hub. Je kunt namelijk met gemak je SD- of MicroSD-kaart aansluiten. Zo kun je vervolgens je foto’s importeren naar je computer.
Met deze USB-C adapter ben je voorbereid op wat er komen gaat. Daarnaast is het aansluiten super gemakkelijk. Het is gewoon een kwestie van plug & play en je hebt al je apparaten in één keer aangesloten aan je computer.
Deze adapter is daarnaast volledig compatibel met de MacBook en MacBook Pro met Thunderbolt 3 aansluiting. Alle functies worden ondersteund door deze apparaten. Gebruik je een andere computer met USB-C of Thunderbolt 3? Dan is het mogelijk dat niet alles tot in perfectie wordt ondersteund.
Let op: Deze USB-C hub met HDMI en VGA aansluiting ondersteunt één beeldaansluiting tegelijk. Het is dus niet mogelijk om zowel HDMI als VGA aan te sluiten. Wil je een externe harde schijf aansluiten? Gebruik dan het gratis bijgeleverde adaptertje.

De Levin USB-C Hub heeft maarliefst 9 poorten in 1 compacte hub.

 

Bekijk de 9-in-1 USB-C adapter met HDMI & VGA

 

#2 – MacBook Pro Dock X
De meest Apple-stylish oplossing

De Dock X is speciaal ontworpen voor de MacBook Pro en MacBook Air met Thunderbolt 3 aansluiting. Het is natuurlijk bekend dat Apple haar producten zo goed mogelijk wil maken. Zo dun mogelijk, zo licht mogelijk en de best mogelijke prestaties in een notebook wil stoppen. Hierdoor verdwijnen er regelmatig wel wat poorten.
Met de komst van USB-C / Thunderbolt 3 is Apple afgestapt van een groot aantal poorten die toch vrij handig zijn om wel te gebruiken. Met slechts twee, of in sommige gevallen vier, Thunderbolt 3 poorten kan het zeker voorkomen dat je simpelweg niet genoeg kunt aansluiten.
Deze Dock X biedt je de mogelijkheden die Apple heeft weggelaten bij haar nieuwe notebooks. Je kunt de Dock X eenvoudig in de zijkant van je MacBook Pro of MacBook Air steken en vervolgens gebruik maken van de functionaliteiten.
De MacBook Dock X biedt de mogelijkheid om zeven zaken aan te sluiten aan je Mac. Zo beschikt het dock onder andere over een Thunderbolt 3 poort zodat je kunt opladen. Ook zijn er twee USB 3.0 poorten zodat je je externe apparaten aan kunt sluiten en kun je verbinding maken met een extern beeldscherm. De Dock X ondersteunt een beeld kwaliteit van 4K. Iets wat natuurlijk superfijn is als je van haarscherp beeld houdt.
Deze MacBook Dock X met HDMI, 4K en ethernet aansluiting is gemaakt door een producent die al jarenlang artikelen maakt die voldoen aan het MFI-keurmerk. Het keurmerk dat Apple heeft gelanceerd voor derde partijen die Apple-accessoires maken.

Bekijk de MacBook Pro Dock X

#3 – 11-in-1 USB-C Hub met Draadloos opladen (!)
Een hub en een draadloos oplader voor je iPhone in een!

De 11-in-1 USB-C hub is uniek in zijn soort. Dit artikel wordt aangeraden in de review van iCreate Magazine, het tijdschrift voor en door Apple fanboys. De hub biedt de mogelijkheid om maximaal tien zaken tegelijk aan te sluiten aan je Mac en vervolgens je iPhone (of andere smartphone) ook nog draadloos op te laden. Maar wat kan je dan allemaal aansluiten?
De 11-in-1 USB-C hub beschikt in ieder geval over twee beeldpoorten. Een voor HDMI en een voor VGA-aansluitingen, beide kunnen tegelijk in mirror mode worden gebruikt. Daarnaast kun je je externe apparaten aansluiten op één van de drie USB 3.0 poorten. Ook zit er een aansluiting voor je koptelefoon of oortjes in de hub.
Je kunt ook nog eens gemakkelijk je foto’s importeren via de MicroSD of SD functie van de hub. En leg je je draadloos oplaadbare telefoon op de bovenkant? Dan wordt die ook nog eens opgeladen. Ideaal toch?

Bekijk de 11-in-1 Hub met Draadloos opladen hier

#4 – 5-in-1 USB-C Adapter met HDMI

Ben je op zoek naar een kleine USB-C hub met de mogelijkheid om HDMI aan te sluiten? Dan is onze 5-in-1 USB-C hub van Levin een handige adapter om te gebruiken. Deze adapter beschikt over vijf aansluitingen. Van deze vijf worden er drie gebruikt voor USB 3.0. Zo weet je zeker dat je je apparaten kunt aansluiten aan je MacBook of andere computer met USB-C aansluiting. Daarnaast kun je je computer of andere apparaten opladen via de USB-C aansluiting in de hub en kun je een beeldscherm aansluiten via HDMI. De HDMI-poort biedt ondersteuning voor beeldschermen tot een maximum van 4K.
Bij USB-C-Adapters.nl gaan we graag voor betrouwbaarheid en een eerlijke prijs. Deze adapter is ontwikkeld door een producent die al meer dan tien jaar producten maakt die voorzien zijn van het MFI-Apple keurmerk.
Daarnaast is deze USB-C hub niet bijzonder groot. Hierdoor kun je ‘m gemakkelijk aansluiten wanneer nodig en stop je hem net zo gemakkelijk weer in je tas. Zo heb je altijd je USB-C hub bij je en kun je deze aansluiten wanneer je ‘m nodig hebt.

Bekijk de 5-in-1 USB-C adapter met o.a HDMI en 3x USB 3.0

#5 – USB-C & Thunderbolt 3 Universal Docking Station met Dual 4K Display

Dit is dé ultimate docking station onder de USB-C & Thunderbolt docks en wordt daarom ook aangeraden in een review van AppleTips.nl. Deze USB-C & Thunderbolt 3 docking station van WAVLINK breidt jouw computer of MacBook met Thunderbolt 3 uit naar het maximaal aantal poorten. Met maar liefst 13 poorten zou je toch daadwerkelijk alles moeten kunnen aansluiten.
Deze docking station biedt je de mogelijkheid om twee beeldschermen met eigen weergave (extended mode), met een maximale resolutie van 4K, aan te sluiten via HDMI of Displayport. Je kunt zowel de schermen spiegelen of uitbreiden. Ook kun je één scherm met een resolutie van 5K aansluiten op de poort, echter kun je dan maar één scherm tegelijk aansluiten.
Natuurlijk biedt ook deze USB-C & Thunderbolt Docking Station je de mogelijkheid om USB 3.0 aan te sluiten. Met maar liefst vier USB 3.0 poorten kun je vast en zeker alles wel aansluiten. Ook is er een ethernetaansluiting, audiopoorten en een USB-C connectiepoort aanwezig. Deze gigantische Docking Station is dé oplossing voor al je uitdagingen op het gebied van USB-C. Daarnaast is deze gemaakt door Wavlink, die al sinds jaar en dag accessoires maakt voor Apple producten.

Bekijk de Universal Docking Station met 13 poorten

Conclusie

Er zijn erg veel USB-C en Thunderbolt 3 docking stations, adapters en andere oplossingen te vinden. Echter is het wel zo dat lang niet alle van deze oplossingen het gewenste resultaat bieden.
Bij USB-C-Adapters.nl hebben we ons er voor ingezet dat alle USB-C en Thunderbolt 3 en 4 accessoires die we verkopen van de allerbeste kwaliteit zijn. Wij hebben diverse A-merken  USB-C Docks als Wavlink, HP, Dell, OWC en Lenovo in ons assortiment. Maar ook de specialistische merken als I-tec en M-teck die zicht geheel richten op USB-C en Thunderbolt docking stations en hubs. Ben je nou simpelweg op zoek naar de goedkoopste optie, gewoon een goede deal of een product met een verbluffend design? In ons assortiment zijn de allerbeste opties te vinden voor een eerlijke prijs. Zo kunnen wij met zekerheid zeggen dat er voor iedereen wel een USB-C of Thunderbolt 3 en 4 adapter is.
Op een werkdag voor 22u besteld, is morgen in huis! En bij bestellingen boven 30 euro krijg je er ook nog een gratis adapter kado bij!

Geplaatst op Geef een reactie

Beste USB-C Adapter voor MacBook Pro 16 inch

macbook pro 16 inch usb-c adapter

Met de nieuwe 16 inch Apple MacBook Pro heb je vier Thunderbolt 3 poorten tot je beschikking. Omdat je alleen deze poorten hebt, is een adapter voor het aansluiten van ‘oude’ randapparatuur noodzakelijk. Apple verkoopt deze voor een stevig prijsje, bijvoorbeeld €80 euro voor een simpele adapter met 3 poorten. Wij raden je aan om eens naar deze prima alternatieven te kijken, die meer aansluitingen voor minder geld bieden. De beste USB-C Adapter voor de MacBook Pro 16 inch?

Bij USB-C-Adapters.nl hebben wij als dé USB-C speciaalshop een uitgebreid assortiment aan USB-C en Thunderbolt 3 producten.

Bekijk hieronder onze Top 3 USB-C Adapters en Hubs, allemaal geschikt voor de MacBook Pro 16 inch met Thunderbolt 3 ⚡.

De top 3 best verkochte USB-C Adapters / Hubs

 

#1 – De 9-in-1 USB-C Adapter met HDMI & VGA van Levin

Dé Alles-in-1 met maar liefst 9 poorten

Onze 9-in-1 Hub heeft maar liefst 9 poorten tot zijn beschikking. Dankzij zijn HDMI én VGA video-uitgangen is hij populair onder zakelijke klanten die presentaties moeten kunnen geven. Daarnaast heeft hij 3x USB 3.0 , Ethernet, USB-C oplaadpoort en SD en microSD kaartlezers.

De Levin USB-C Hub heeft maarliefst 9 poorten in 1 compacte hub.

 

Bekijk de 9-in-1 USB-C adapter met HDMI & VGA

#2 – De unieke Levin 11-in-1 USB-C Adapter met Draadloos opladen

Deze uniek hub is zowel een USB-C adapter met maarliefst 10 (!) poorten als een draadloze oplader voor je iPhone!

Bekijk de Levin 11-in-1 USB-C Adapter met Draadloos opladen nu

 

#3 – MacBook Pro Dock X
De meest stylish oplossing

Een oplossing die Steve Jobs zou waarderen. In plaats van een losse adapter, de stylish naadloze MacBook Pro Dock X die precies past bij de MacBook Pro (ook compatibel met de MacBook Air).
Gemaakt van een enkel stuk aluminium, in de kleuren van de MacBook.
De aansluitingen zijn een HDMI poort met 4K, 2x USB 3.0, 1x Thunderbolt 3, 1x USB-C en SD en microSD kaartlezers.
Ook nog eens geproduceerd door een door Apple gecertificeerde fabrikant.

Bekijk de MacBook Pro Dock X

#4 – Levin 5-in-1 USB-C Adapter
De meest belangrijke poorten voor een zachter prijsje dan Apple

Kan het goedkoper, en alsnog beter? Ja, dat kan ook.

Met de het kleinere broertje de Levin 5-in-1 USB-C Adapter heb je een HDMI  met 4K poort, 3x USB 3.0 en een USB-C poort voor opladen in huis.
Hiermee kun je dus wél meerdere apparaten via USB aansluiten, een beeldscherm én je MacBook opladen, allemaal tegelijk.

Bekijk de 5-in-1 USB-C adapter met o.a HDMI en 3x USB 3.0

#5 – USB-C naar USB 3.0 Adapter
Simpel maar effectief

Een simpele USB-C naar USB 3.0 Adapter
Maakt van je USB-C poort een ouderwetse maar snelle USB 3.0 poort voor het aansluiten van alle apparaten die je al in huis hebt. Printers, telefoons, koelkasten, noem maar op.


Voor slechts 7,- heb je er al een.

Bekijk de USB-C naar USB 3.0 Adapter voor 7,-

Conclusie

Er zijn genoeg USB-C Adapters te vinden die beter én goedkoper zijn dan de originele Apple USB-C Adapter.
Wil je de goedkoopste optie, het beste voorbereid zijn, een goede deal of het mooiste uiterlijk?
Voor ieder is er wel een beste USB-C Hub of USB-C Adapter te vinden!

Geplaatst op Geef een reactie

De nieuwe MacBook 16 inch heeft maarliefst zes (!) Thunderbolt 3 poorten

MacBook 16 inch heeft zes usb-c thunderbolt 3 poorten

Het is Oktober en dat betekent waarschijnlijk een Apple event!
Het gerucht gaat dat er een nieuwe MacBook van 16 inch met 6 (!) Thunderbolt 3 (USB-C) poorten zal worden gelanceerd, drie aan elke kant.
Maar met zo veel van die ronde USB-C poorten kun je nog niet je oude apparatuur via USB-A of HDMI aansluiten.
Daarom verkopen wij bij USB-C-Adapters.nl handige en goedkope USB-C Hubs, zodat je jouw oude randapparatuur kan aansluiten!
We herhalen:
De nieuwe MacBook Pro 16 inch heeft zes Thunderbolt 3 poorten!

Geplaatst op Geef een reactie

Een USB-C Hub én een draadloze oplader van je telefoon!

usb-c hub 11 in 1 with wireless charging van Levin

Eigenlijk wil je met één aankoop gelijk alles in huis hebben.
Je wilt een USB-C Hub voor je MacBook, en ook een draadloze oplader voor je iPhone.
Kunnen deze niet samen tot een product? Hub én Draadloze Oplader?

De nieuwe slimme adapter van Levin is een adapter met 11 poorten voor je MacBook en een draadloze oplader voor je iPhone in één!

Onze unieke Levin 11-in-1 USB-C Hub (ofwel Multipoort Adapter of Docking Station) biedt u een compleet scala aan poorten én is tegelijk een draadloze oplader voor uw iPhone of andere mobiel die draadloos opladen ondersteund.

De hub heeft zowel een HDMI als VGA uitgang, de standaard beeldaansluitingen, waardoor u voorbereid bent op elke presentatie, filmavond en beeldscherm. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken of u uw laptop met uw presentatie wel kunt aansluiten. Deze twee poorten kunnen tegelijkertijd gebruikt worden, maar zullen hetzelfde beeld weergeven.
De adapter biedt naast de HDMI en VGA uitgangen ook 3x USB 3.0, een Ethernet poort, een USB-C (USB Type C) poort voor opladen, een USB-C poort voor dataoverdracht, SD en MicroSD kaartlezers en een headphone jack.
Met deze compacte adapter bent u zo voorbereid op elke mogelijke situatie.
In plaats van meerdere losse adapters heeft u met enkel deze hub alle meest belangrijke poorten tot uw beschikking.

De unieke Levin USB-C Hub 11-in-1 met Draadloos opladen is bij ons beschikbaar voor € 79,95
Morgen in huis! Bestel nu en krijg een gratis USB-C naar USB 3.0 adapter kado!

Geplaatst op Geef een reactie

Automatiseer je Bol.com BTW Facturen met Bolmate.nl

Een factuurt in Word bij elkaar knippen en plakken tijdens vakantie om maar die klantenvraag te kunnen sluiten.
Komt dit bekend voor? Voor verkopers op Bol.com wel.

BTW Factuur voor Bol.com

Als verkoper op Bol.com is een grote irritatie het maken van BTW Facturen. Bol.com mag voor zakelijke klanten namelijk zelf geen factuur aanmaken omdat zij als tussenpersoon / platform opereren. Dit betekent dat verkopers voor elke zakelijke klant handmatig een factuur van de aankoop inclusief btw (ook wel BTW-factuur) moeten maken en opsturen. Dit handmatige werk is saai en het kost tijd (en dus geld) die je beter had kunnen besteden. De startup BolMate.nl werkt aan een platform dat automatisch jouw bol.com BTW-facturen genereert. Je koppelt je account veilig via de bol.com API waarna Bolmate voor elke bestelling een factuur genereert, en eventueel zelfs gelijk verzenden naar elke klant. Elke klant, zowel particulier als zakelijk, is zo gelijk bediend en jij voorkomt een stapel klantenvragen. Daarnaast bespaar je veel tijd, en tijd is geld. Natuurlijk kun je elke factuur ook met een druk op de knop downloaden. Tevens heb je gelijk een factuur beschikbaar voor alle verkopen die je hebt gehad. Zo heb je je administratie op orde voor als de Belastingdienst langs komt, en voorkom je een flinke boete want dit is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving. Met BolMate.nl bespaar je dus een hoop tijd, geld en hoofdpijn.

Interesse? Meld je aan op Bolmate.nl en krijg een mail zodra het platform klaar is!

Geplaatst op Geef een reactie

Alle apparaten met Video-Output over USB-C / Thunderbolt 3

usb-c-apparaten

Heeft mijn apparaat video-output via USB-C of Thunderbolt 3?

Niet elke USB-C poort is hetzelfde. Sommige apparaten, vooral de budget laptops, tablets en smartphones, staan bijvoorbeeld geen video-output via hun USB-C poort toe.
Hieronder staat een overzicht van alle apparaten die video-output via hun USB-C of Thunderbolt 3 poort toestaan.
Staat jouw apparaat erin? Dan kun je dus een USB-C naar HDMI / VGA of DisplayPort adapter kopen!

Tip: Zoek jouw apparaat met CTRL+F (Windows) of ⌘+F (Apple)

Alle apparaten met ondersteuning van Video-Output per USB-C of Thunderbolt 3 hieronder:

(deze lijst is het laatst bijgewerkt op 18/07/2019, bekijk de actuele lijst bij de bron)

Laptops met Thunderbolt 3
Apple MacBook Pro (Late 2016) and newer
Apple MacBook Air (Late 2018) and newer
Dell Latitude 7373
Dell XPS 12 (9250)
Dell XPS 13 (9350, 9360, 9370)
Dell XPS 13 2-in-1 (9365)
Dell XPS 15 (9550, 9560, 9570)
Dell XPS 15 2-in-1 (9575)
HP EliteBook Folio G1
HP Spectre 13
HP Zbook
HP Zbook Studio
Lenovo Thinkpad E580[8]
Lenovo Thinkpad T470
Lenovo Thinkpad T470s
Lenovo Thinkpad T480
Lenovo Thinkpad T480s
Lenovo Thinkpad X1 Carbon (2017)
Lenovo Thinkpad X1 Carbon (2018)
Lenovo Thinkpad X1 Carbon (2019)
Asus Zenbook 3
Acer Swift 5
MSI PS42 8M
MSI GS60 6QE
Gigabyte Aero 15x
Gigabyte Aero 15 x9
Gigabyte Aero 15 y9
Xiaomi Mi Notebook Pro
Laptops met USB-C
Any Chrome OS device that implements Type-C[13], including:
Google Chromebook Pixel (2015)
Acer Swift 5
Acer TravelMate P2
Apple MacBook (Early 2015) and newer
Lenovo Legion  Y7000
Lenovo ThinkPad A485, A285
Lenovo ThinkPad E485, E585
Lenovo ThinkPad X270
Desktops met Thunderbolt 3
Apple iMac (Mid 2017) and newer
Apple iMac Pro
Apple Mac Mini (Late 2018) and newer
Intel NUC[a]
ASRock Thunderbolt 3 AIC
Asus ThunderboltEX 3 Thunderbolt 3 AIC
Gigabyte GC-ALPINE RIDGE (rev. 1.0)
Gigabyte GC-ALPINE RIDGE (rev. 2.0)
Gigabyte GC-TITAN RIDGE (rev. 1.0)
MSI Thunderbolt M3 Thunderbolt 3 AIC
Desktops met USB-C
Asus Zen AiO
Asus Chromebox 3
Intel NUC (i3 models)
Zotac PI225
Sunix UPD2018
2-in-1 PC’s / Tablets met Thunderbolt 3
HP Spectre x360
HP Zbook Studio x360
Dell XPS 13 2-in-1 (9365)
Dell XPS 15 2-in-1 (9575)
Huawei MateBook
Tablets en 2-in-1 PCs met USB-C
Google Pixelbook
Google Pixel Slate
Acer Chromebook R13
HP Chromebook x2
Acer Chromebook Tab 10
Acer Nitro 5 Spin
Acer Spin 5
Lenovo Yoga 900
Acer Switch 5
Cube i7 Book
Microsoft Surface Book 2
Microsoft Surface Go
Samsung Galaxy TabPro S
Dell Inspiron 13 7000 2-in-1
Samsung Galaxy Tab S4 [14]
Samsung Galaxy Tab S5e [15][16]
iPad Pro (3rd generation) [17]
Smartphones
Asus ZenFone 3 Ultra [24]
Asus ZenFone AR
Asus ZenFone Ares (rebranded Taiwan variant of ZenFone AR) [25]
Asus ROG Phone
BlackBerry Key2 [26]
BQ Aquaris X2 [27]
Essential Phone [a] [28]
HTC 10 [29]
HTC U Ultra [30]
HTC U11
HTC U11+ [31]
HTC U12+ [32]
HTC U19e [33]
HTC Exodus 1
Huawei Mate 10
Huawei Mate 10 Pro [34]
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 X
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate X
Huawei P20
Huawei P20 Pro
Huawei P30
Huawei P30 Pro
Huawei Honor Note 10 [35]
Huawei Honor View 20 [36]
LG G5
LG G6
LG G6+ (with Dec 2018 update)
LG G7
LG G7+ (with Dec 2018 update)
LG G8
LG Q8
LG V20
LG V30
LG V30+
LG V35
LG V35+ (with Dec 2018 update)
LG V40 (with Dec 2018 update)
LG V50
OnePlus 7
OnePlus 7 Pro[37]
OPPO R17 Pro (OPPO RX17 Pro in Europe)[38]
Oppo Reno 10x Zoom[39]
Oppo Reno 5G[40]
Razer Phone [a]
Razer Phone 2 [a]
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8+ [41]
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9+ [42]
Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10+ [43]
Samsung Galaxy Note 8 [44]
Samsung Galaxy Note 9 [45]
Samsung Galaxy Fold
Sony Xperia 1
Smartisan R1 [46]
Microsoft Lumia 950
Microsoft Lumia 950 XL [47]
HP Elite x3 [48]
Acer Liquid Jade Primo
Geplaatst op 2 reacties

Wat is het verschil tussen USB 3 en USB-C ?

voorbeeld usb c poort in vergelijking met usb 3 3.0 poort

Je kent al de ouderwetse USB 2.0 en USB 3 (USB 3.0) poort: een poort voor dataoverdracht met een rechthoekige vorm. Nu is er ook de USB-C poort met een ronde vorm.

Wat is het verschil tussen USB 3 en USB-C?

Verschil 1: De vorm van de poort

voorbeeld usb c poort in vergelijking met usb 3 3.0 poort
Een USB-C (Thunderbolt 3) poort van een MacBook. Het grootste verschil tussen USB 3 en USB-C is de vorm. Deze USB-C poort is te herkennen aan zijn ronde vorm, in tegenstelling tot de bekende rechthoekige USB 3 poort.

Het grootste verschil tussen USB 3 en USB-C is de vorm:

  • De USB-C poort is te herkennen aan zijn ronde vorm,
  • De USB 3.0 (en 2.0) poort is van rechthoekig vorm

Ook de Thunderbolt 3 poort, een USB-C poort met een groot bereik aan functies, is van dezelfde vorm als USB-C.

Voorbeeld van ouderwetse USB 3 / USB 3.0 poorten, USB (2.0 & 3.0) is herkenbaar aan hun rechthoekige vorm en versie 3.0 is te herkennen aan de blauwe binnenkant.

Verschil 2: Snelheid

USB-C is sneller dan USB 3

USB-C heeft een hogere data-overdrachtsnelheid dan USB 3 / USB 3.0:

  • USB 3.0 heeft een maximale overdrachtsnelheid van 5Gb/s
  • USB-C heeft een maximale overdrachtsnelheid van 10Gb/s
  • Thunderbolt 3 heeft een maximale overdrachtsnelheid van 40Gb/s

Verschil 3: Opladen

Met USB-C kun je opladen

Ook biedt de USB-C poort de mogelijkheid van opladen van het hoofdapparaat, waar USB 3 dit niet kon; USB 3 kan alleen de randapparatuur opladen, zoals een telefoon aangesloten op je laptop. Met USB-C kun je de laptop zelf opladen.

Meer weten?

Het verschil tussen Thunderbolt 3 en USB-C
Hoe snel is USB-C?
USB-C Hub kopen
USB-C naar HDMI kopen
USB-C Adapter kopen